About Project – Σχετικά με το έργο – Greek

Περίληψη έργου

Το έργο «A Part of EU 2030» στοχεύει να προωθήσει τη συμμετοχή των νέων στη διαδικασία της ενεργού συμμετοχής των πολιτών μέσω της Ατζέντα 2030. Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ΕΕ στις μέρες μας είναι η ανάγκη να τονωθεί η συμμετοχή των νέων στην πολιτική και δημοκρατική ζωή , ειδικά, νέοι μετανάστες, μειονότητες και υπήκοοι τρίτων χωρών καθώς αυτές οι ομάδες δεν συμμετέχουν ενεργά στην κοινότητά τους λόγω διαφορετικών κοινωνικοοικονομικών, γλωσσικών, πολιτιστικών ή γεωγραφικών εμποδίων. Αυτοί οι περιορισμοί επηρεάζουν διαφορετικές διαστάσεις συμμετοχής: κοινωνική και πολιτική συμμετοχή. αθλητισμός και πολιτισμός· εθελοντισμός? οικογένεια και κατάρτιση και απασχόληση. Μέσω της γνώσης και της ολοκλήρωσης των 17 ΣΒΑ, θα επιτευχθούν πιο αφοσιωμένες, ενδυναμωμένες και ευαισθητοποιημένες κοινωνίες.

Στο πλαίσιο αυτό, το έργο A Part of EU 2030 έχει τους ακόλουθους στόχους:

Ως γενικός στόχος, το έργο στοχεύει στην προώθηση της συμμετοχής νέων μεταναστών, μειονοτήτων και υπηκόων τρίτων χωρών μέσω των 17 ΣΒΑ της Ατζέντας 2030.

Ως ειδικοί στόχοι, το έργο επιδιώκει:

  • Ανάπτυξη δραστηριοτήτων που προωθούν τη συμμετοχή νέων μεταναστών, μειονοτήτων και υπηκόων τρίτων χωρών για την επίτευξη των ΣΒΑ της Ατζέντας 2030.
  • Αναπτύξτε τις γνώσεις, τις ικανότητες και τις δεξιότητες των εργαζομένων για νέους που ασχολούνται με νέους μετανάστες, μειονότητες και υπηκόους τρίτων χωρών, για να προωθήσετε την ενεργό συμμετοχή αυτής της ομάδας στόχου σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο.
  • Ανάπτυξη δραστηριοτήτων που προωθούν τη συμμετοχή των νέων μεταναστών, των μειονοτήτων και των υπηκόων τρίτων χωρών μέσω πέντε τομέων συμμετοχής: Κοινωνική και Πολιτική Συμμετοχή, Αθλητισμός και
  • Πολιτισμός, Εθελοντισμός, Οικογένεια και Κατάρτιση και Απασχόληση.
  • Ενίσχυση της ευαισθητοποίησης και παροχή γνώσης σχετικά με τη συνάφεια των ΣΒΑ σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο με επίκεντρο τον γενικό πληθυσμό.

Διανοητική παραγωγή 1 (IO1)

A PART OF EU 2030 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ

Το Εγχειρίδιο «A Part of EU 2030» θα περιλαμβάνει 17 κύρια κεφάλαια (ένα ανά SDG), συλλέγοντας δραστηριότητες από τους 5 διαφορετικούς τομείς συμμετοχής για την επίτευξη κάθε SDG: Κοινωνική και Πολιτική Συμμετοχή, Συμμετοχή μέσω του Αθλητισμού και του Πολιτισμού, Συμμετοχή μέσω της οικογένειας, Συμμετοχή μέσω απασχόλησης & κατάρτισης και Συμμετοχή μέσω εθελοντισμού.

Για τη δημιουργία αυτού του Εγχειριδίου, η κοινοπραξία θα πραγματοποιήσει τόσο προηγούμενη έρευνα των προηγούμενων εκδόσεων όσο και νέες δραστηριότητες που αναπτύχθηκαν από νέους μετανάστες, μειονότητες και υπηκόους τρίτων χωρών, με την υποστήριξη εργαζομένων για νέους. Το Εγχειρίδιο θα περιλαμβάνει:

  • Σύντομη εισαγωγή για τον Στόχο Βιώσιμης Ανάπτυξης (ΣΒΑ) και τη σημασία του για τους νέους μετανάστες, τις μειονότητες και τους υπηκόους τρίτων χωρών· μέσω της συμμετοχής σε διαφορετικά επίπεδα.
  • Μια σειρά δραστηριοτήτων που θα σχετίζονται με την επίτευξη των ΣΒΑ της Ατζέντας 2030, μέσω ασκήσεων, πόρων και εργαλείων που προωθούν την ενεργό συμμετοχή της ομάδας-στόχου.
  • Κάθε δραστηριότητα θα προσδιορίζει το επίπεδο που θα εφαρμοστεί (τοπικό, εθνικό ή διεθνές) και τον τομέα συμμετοχής που καλύπτει: Κοινωνική & Πολιτική Συμμετοχή. Αθλητισμός & Πολιτισμός; Εθελοντισμός; ή Κατάρτιση & Απασχόληση.

Για την ανάπτυξη του Εγχειριδίου, βασικές πτυχές θα είναι η λήψη αποφάσεων και η ενεργός συμμετοχή των ομάδων-στόχων. Κάθε εταίρος της κοινοπραξίας θα δημιουργήσει ένα Τοπικό Συμβούλιο Νέων το οποίο, με την υποστήριξη δύο εργαζομένων για νέους (10 νέους και 2 εργαζόμενους για νέους συνολικά), θα αναπτύξει τις δραστηριότητες που θα συμπεριληφθούν στο Εγχειρίδιο. Για να γίνει αυτό, πρώτα, η νεαρή ομάδα στόχος θα λάβει εκπαίδευση για κάθε έναν από τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης που ορίζονται στην Ατζέντα του 2030, καθώς και συγκεκριμένες μεθοδολογίες για τη δημιουργία δραστηριοτήτων που ενθαρρύνουν τη συμμετοχή μέσω μοντέλων μη τυπικής εκπαίδευσης. Για παράδειγμα, οι εργαζόμενοι για νέους θα συλλέξουν και θα εξηγήσουν 3 δραστηριότητες που καλύφθηκαν στις προηγούμενες εκδόσεις του έργου «Ένα μέρος της ΕΕ», που συνδέονται με ορισμένους από τους στόχους που πλαισιώνονται στην Ατζέντα του 2030. Αυτό θα χρησιμεύσει ως οδηγός για τους νέους να προβληματιστούν και να δημιουργήσουν τις δικές τους δραστηριότητες. Στη συνέχεια, οι νέοι συμμετέχοντες των Τοπικών Συμβουλίων Νέων θα παρουσιάσουν τις δραστηριότητές τους σε εθνικό επίπεδο στα «Εθνικά Εργαστήρια», όπου θα αξιολογήσουν και θα ψηφίσουν δημοκρατικά τις δραστηριότητες που τελικά θα συμπεριληφθούν στο Εγχειρίδιο, με την υποστήριξη κάθε εταίρου. οργάνωση.

Οι δραστηριότητες που θα επιλεγούν θα κοινοποιηθούν στη Δραστηριότητα Μάθησης, Κατάρτισης και Διδακτικής (LTTA) στην Αθήνα. Κατά τη διάρκεια αυτού του LTTA, τουλάχιστον 4 νέοι από κάθε συμμετέχουσα χώρα (και ένας εργαζόμενος για νέους) θα ταξιδέψουν στην Αθήνα για να παρουσιάσουν τις δραστηριότητες που αναπτύχθηκαν, οι οποίες θα επικυρωθούν από τους υπόλοιπους συμμετέχοντες, για να συμπεριληφθούν τελικά στο «A Part of EU 2030».

Η δημιουργία του Εγχειριδίου «A Part of EU 2030» προκύπτει από την απουσία κοινού εργαλείου για την προώθηση της συμμετοχής των νέων στην Ευρώπη, προκειμένου να επιτευχθούν οι ΣΒΑ. Σε πολλές περιπτώσεις, αυτοί οι ΣΒΑ που αναπτύχθηκαν στο πλαίσιο της Ατζέντας 2030 είναι άγνωστοι από τους νέους ή δεν εφαρμόζονται σε καθημερινή βάση. Έτσι, μέσω της ανάπτυξης του εγχειριδίου και των διαφορετικών εκπαιδευτικών και πιλοτικών δραστηριοτήτων, στοχεύουμε να αναπτύξουμε ένα καινοτόμο εργαλείο που δημιουργήθηκε από και για τους νέους, και επίσης, να ευαισθητοποιήσουμε τη σημασία των ΣΒΑ ως θεμελιώδη πυλώνα πιο συνεκτικής και ενισχυμένες κοινωνίες.

Διανοητική παραγωγή 2 (IO2)

A PART OF EU 2030 ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Η Εκστρατεία Ευαισθητοποίησης θα αναπτυχθεί για να διαδώσει τη σημασία των ΣΒΑ μέσω της ενεργού συμμετοχής των νέων και να μεταδώσει στον πληθυσμό των νέων τη σημασία των Στόχων της Ατζέντας 2030 2030 σε παγκόσμιο επίπεδο.

Οι νέοι δικαιούχοι του έργου, που οργανώνονται στα Τοπικά Συμβούλια Νέων, θα επιβλέπουν την καθοδήγηση της εκστρατείας ευαισθητοποίησης, μέσω της παραγωγής ταινιών μικρού μήκους και υλικού διάχυσης για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που κατασκευάζονται σε κάθε χώρα. Κατά τη διάρκεια αυτών των ταινιών μικρού μήκους, οι νέοι θα μεταφέρουν ό,τι έμαθαν κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης, προκειμένου να ευαισθητοποιήσουν τον γενικό πληθυσμό, και ιδιαίτερα τον νέο πληθυσμό, σχετικά με τη σημασία της συμμετοχής για την επίτευξη των διαφορετικών SDG που πλαισιώνονται στην Ατζέντα του 2030 . Επιπλέον, θα δημιουργηθούν διαφορετικές αφίσες, φυλλάδια, δελτία τύπου και δημοσιεύσεις στα κοινωνικά δίκτυα για να αυξηθεί ο αντίκτυπος της εκστρατείας ευαισθητοποίησης.

Το υλικό της εκστρατείας, καθώς και το Εγχειρίδιο θα συμπεριληφθούν σε έναν επίσημο ιστότοπο του έργου, που δημιουργήθηκε ειδικά για να μοιράζονται τα αποτελέσματα και να διευκολύνει την ελεύθερη πρόσβαση στους πόρους. Η εκστρατεία αποτελεί βασικό στοιχείο για τη συμμετοχή και τη συμμετοχή των νέων καθ’ όλη τη διάρκεια του έργου. Οι δικαιούχοι θα λάβουν αποφάσεις για το περιεχόμενο που θέλουν να επικεντρωθούν, πώς να επεξεργαστούν τα σενάρια βίντεο, ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να προσεγγίσετε άλλους νέους χρησιμοποιώντας υλικό μέσων κοινωνικής δικτύωσης κ.λπ. Η ανάπτυξη της εκστρατείας θα είναι προοδευτική, καθ’ όλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής του έργου και παράλληλα με την ανάπτυξη του Αποτελέσματος 1.

Προκειμένου να δημιουργηθούν καινοτόμα και εντυπωσιακά υλικά, ικανά να συνθέσουν ιδέες και να ενθαρρύνουν τη συμμετοχή των νέων, με τον μεγαλύτερο δυνατό αντίκτυπο, θα λειτουργήσει το Εργαστήριο Κοινωνικής Δικτύωσης. Θα αποτελείται από συγκεκριμένες συνεδρίες στις οποίες τα μέλη των Τοπικών Συμβουλίων Νεολαίας θα εργαστούν πάνω στα υλικά και τις μεθόδους υλοποίησης της εκστρατείας. Εκτός από την εκστρατεία στα κοινωνικά δίκτυα, οι νέοι μετανάστες θα πραγματοποιήσουν επίσης μια συνάντηση πρόσωπο με πρόσωπο με άλλους νέους, για να διαδώσουν πληροφορίες σχετικά με τη σημασία των ΣΒΑ και να προωθήσουν τη συμμετοχή τους στη συνέχεια και στη διάδοση της εκστρατείας στα κοινωνικά δίκτυα .

Scroll to top